Botic van de Zandschulp bereikt derde ronde US Open

Tennis Het is Van de Zandschulps beste prestatie bij een grandslamtoernooi tot nu toe. Eerder dit jaar debuteerde hij op de Australian Open in Melbourne.
De 25-jarige Botic van de Zandschulp woensdag tijdens de wedstrijd tegen Casper Ruud uit Noorwegen.
De 25-jarige Botic van de Zandschulp woensdag tijdens de wedstrijd tegen Casper Ruud uit Noorwegen. Foto Al Bello/Getty Images/AFP

Botic van de Zandschulp heeft de derde ronde van de Amerikaanse US Open bereikt. De 25-jarige Nederlander, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi in New York haalde, versloeg de als achtste geplaatste Noor Casper Ruud: 3-6, 6-4, 6-3 en 6-4. Het is een verrassende winst: de Noor staat op de elfde plek op de wereldranglijst, Van de Zandschulp staat op diezelfde ranking 117de.

Een plaats in de derde ronde is Van de Zandschulps beste prestatie bij een grandslamtoernooi tot nu toe. De laatste keer dat een Nederlandse man de derde ronde van een grandslamtoernooi wist te bereiken, was in 2013. Igor Sijsling werd toen in de derde ronde van het Britse Wimbledon uitgeschakeld.

Begin dit jaar maakte Van de Zandschulp zijn debuut bij de Australian Open in Melbourne, waarna hij ook voor het eerst meedeed aan Roland Garros en Wimbledon. Zowel in Parijs als Londen haalde hij de tweede ronde. Bij de US Open wacht Van de Zandschulp nu een partij tegen de Argentijn Facundo Bagnis, die woensdag won van landgenoot Marco Trungelliti.