België laat meeste coronamaatregelen los

België laat vanaf vandaag bijna alle coronamaatregelen los. Cafés mogen weer even lang openblijven als voor de coronacrisis, er kan hier en daar weer worden gedanst en iedereen mag weer naar kantoor.

Alleen Brussel viert de teugels nog niet. De Belgische hoofdstad is nog veel minder ver met inenten dan de rest van het land. Het stadsbestuur overweegt de invoering van een coronapas om mensen aan te zetten zich te laten vaccineren.

Er raken de laatste weken weer meer Belgen besmet dan aan het begin van de zomer, maar de ziekenhuizen kunnen de toestroom nog goed aan. Virologen kijken wel bezorgd naar het najaar. Bovendien gaan de versoepelingen uitgerekend in op de eerste schooldag na de zomervakantie. Daardoor zou het virus zich ook op en rond school weer kunnen verspreiden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Recordstijging omzet zakelijke dienstverlening, wel onder niveau van voor pandemie