In beeld

Hoge golven en ondergelopen straten door orkaan Ida in zuidoost VS

Noodweer Ondergelopen straten, afgewaaide daken en hoge golven. Met windsnelheden tot 230 kilometer per uur teisterde orkaan Ida zondag meerdere kustplaatsen van de Amerikaanse staten Louisiana en Mississippi. Zeker één iemand is door het noodweer om het leven gekomen. Deze persoon werd in Louisiana dodelijk getroffen door een boom. De storm zorgt daarnaast voor veel overlast. Honderdduizenden inwoners van New Orleans (Louisiana) zitten momenteel zonder airco in de zinderende zomerhitte.
Een man probeert een kar met zijn bezittingen in veiligheid te brengen in afwachting van orkaan Ida in New Orleans, Louisiana. Sinds zondag werden tienduizenden mensen in de staat geëvacueerd.
Marco Bello / Reuters
In New Orleans maken mensen zondag foto's van het onrustige water dat de komst van orkaan Ida aankondigt.
Gerald Herbert / AP
Bewoners van de stad Bay Saint Louis in Mississippi slepen een kano naar een door het noodweer ondergelopen huis.
Steve Helber / AP
Mensen bekijken de hoge golven in New Orleans terwijl orkaan Ida nadert. De stad werd zestien jaar geleden zwaar getroffen door de orkaan Katrina.
Gerald Herbert / AP
Ook Lake Pontchartrain in New Orleans levert zondag mooie plaatjes op. Een man maakt foto's van hoge golven langs de oever. De storm zelf is in kracht afgenomen.
Gerald Herbert / AP
Orkaan Ida heeft zondag op diverse plaatsen schade aangericht. In New Orleans is door het noodweer een deel van een dak eraf geblazen.
Eric Gay / AP
Vrijwel verlaten straten zondag in New Orleans nadat orkaan Ida aan land was gekomen.
Patrick T Fallon / AP
Een vrouw loopt in de stromende regen in New Orleans.
Marco Bello / Reuters
Een bouwvakker trotseert de wind om de tijd te doden tot de storm voorbij is.
Scott Olson /Getty Images / AFP
Een verlaten voertuig half ondergedompeld in een sloot naast een bijna overstroomde snelweg in Bay Saint Louis, Mississippi.
Steve Helber / AP
Een vrachtwagen rijdt door hevige wind en regen in Bourg, Louisiana.
Mark Felix / AFP
In New Orleans heeft een deel van een dak van een gebouw het begeven door de wind en regen. Vanuit het Witte Huis kwam zondag het bericht dat fondsen beschikbaar worden gesteld voor herstel van gebouwen en bedrijven in het getroffen gebied.
Patrick T. Fallon / AFP