Lichte daling coronapatiënten in ziekenhuizen

Het aantal mensen dat in ziekenhuizen is opgenomen vanwege Covid-19 is van zaterdag op zondag met drie afgenomen, tot een totaal van 642. Hierbij ging het om een afname onder patiënten die op reguliere afdelingen liggen. Het aantal mensen dat op een intensive care ligt vanwege de ziekte is gelijkgebleven, met 224 patiënten, blijkt uit cijfers van het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De algehele ziekenhuisbezetting vanwege Covid-19 schommelt al een aantal dagen tussen de 600 en 700 mensen. In het afgelopen etmaal nam het aantal positieve coronatesten iets af. Tot zondagochtend 10 uur werden bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2.342 positieve coronatesten gemeld.

Wel is in de afgelopen week een lichte stijging van 8 procent merkbaar in het aantal positieve coronatesten, een toename die zichtbaar was in onder andere Friesland, Groningen en de regio Zaanstreek-Waterland. Deze stijging zou zich later kunnen vertalen in een toename van het aantal ziekenhuisopnames.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer besmettingen Nieuw-Zeeland en Australië