Israël geeft hele bevolking extra prik

Het Israëlische ministerie van Gezondheid heeft aangekondigd dat iedereen van boven de 12 jaar oud die dat wil een extra coronavaccinatie kan krijgen. Dat melden Israëlische media zondag.

Israël heeft vanwege de verspreiding van de Deltavariant momenteel 726 Covid-19-patiënten in ziekenhuizen, het hoogste aantal sinds maart. Desalniettemin stelt een adviesgroep van universitair onderzoekers dat de huidige golf tot veel minder ziekenhuisopnames heeft geleid doordat risicogroepen al een extra prik hadden gekregen, in combinatie met extra coronamaatregelen.

Israël verwacht dat het R-getal, dat staat voor het aantal mensen dat door één coronapatiënt wordt besmet, binnenkort onder de één zal komen te liggen. Dat betekent dat het aantal besmettingen vanaf dat moment zal afnemen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Meer besmettingen Nieuw-Zeeland en Australië