‘Drie kinderen omgekomen bij Amerikaanse raketaanval op IS’

Bij de luchtaanval op terroristen van IS-Khorasan, de Afghaanse tak van Islamitische Staat (IS), zijn ook drie kinderen om het leven gekomen. Dat heeft een Afghaanse regeringsfunctionaris anoniem gezegd tegen persbureau Reuters. De drone-aanval was gericht op een voertuig vol explosieven dat onderweg was naar de luchthaven van Kabul.

Eerder werd melding gemaakt van één kind dat bij de aanval om het leven zou zijn gekomen. De functionaris gaf naast het dodental geen toelichting op het incident. Het is niet bekend hoeveel terreurstrijders omkwamen. Het Amerikaanse leger zei eerder juist dat het er op basis van „eerste berichten” op leek dat er geen burgerdoden waren gevallen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Amerikaanse luchtaanval op ‘terroristen’ in Kabul