Recensie

Recensie Podcast

Weet je nog dat je een abonnement had op een tijdschrift?

Deze podcast geeft jou het fijne gevoel van een magazine dat maandelijks op de mat valt.

Weet je nog dat je een abonnement had op een tijdschrift? Je wist vantevoren niet waar het nieuwe nummer over zou gaan, maar je was elke keer toch blij als-ie op de mat viel. Dat gevoel wil de nieuwe podcast the 11th nabootsen door iedere maand, op de 11e, te komen met een geheel nieuwe podcast. Dat kan een journalistieke serie zijn, een hoorspel, een documentaire. Vorm, inhoud, onderwerp: alles gaat iedere maand op de schop.

Deze maand publiceerden ze de eerste serie, The Inbox. De vrouw van Sarah Viren wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar daar is niets van waar. Het proces dat daarna volgt, beschrijft Viren in een artikel in The New York Times in 2020. De reacties die ze daarop kreeg, in haar inbox, vormen de rode draad in de serie The Inbox. Luister voordat je aan de serie begint, dus ook even naar dat verhaal. Het werd voorgelezen in de Sunday Read van the Daily. Deze eerste serie belooft al veel goeds, ik ben al aan het aftellen tot de volgende 11e!