Amerikaanse militairen besmet na feest Zuid-Korea, eenmansprotest in Auckland

  • Zeker 33 Amerikaanse militairen in Zuid-Korea zijn vrijdag positief getest op het coronavirus. Zij zijn vermoedelijk besmet geraakt op een feest op een militaire basis nabij Seoul ongeveer een week geleden, waarbij niemand afstand van elkaar hield of mondkapjes droeg. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de besmettingen nog niet bevestigd.
  • Een aangekondigd protest tegen het coronabeleid kon in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland vrijdag op niet veel bijval rekenen. De politie maakte in het centrum een einde aan een eenmansprotest tegen de lockdown, meldt nieuwsorganisatie Newshub. Agenten spraken met de activist en verzochten hem de coronamaatregelen te volgen, waarna die besloot de demonstratie af te breken. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland hebben vrijdag opnieuw de lockdown verlengd. Deze blijft tot zeker dinsdag van kracht. Vrijdag zijn in het land zeventig positieve tests geregistreerd.
  • Myanmar gaat de moslimminderheid Rohingya vaccineren tegen Covid-19. Dat heeft een woordvoerder van de regerende militaire junta vrijdag gezegd tijdens een persconferentie, aldus internationale persbureaus. „Zij horen ook bij ons”, aldus Zaw Min Tun. „Niemand blijft achter”. Honderdduizenden Rohingya trokken in 2017 naar Bangladesh om het geweld van het leger te ontvluchten. Myanmar erkent de Rohingya niet als staatsburgers.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ziekenhuizen moeten 170.000 tot 210.000 operaties inhalen