Welkom in dit blog

Welkom in een nieuw blog over de crisis in Afghanistan, waarin de redactie van NRC het nieuws bijhoudt over de nasleep van de machtsovername van de Taliban. Ook houdt dit blog de laatste ontwikkelingen bij over evacuaties van buitenlanders en Afghaans personeel van de internationale missies, vanaf het vliegveld van Kabul.

Intussen heeft Nederland in totaal 1.857 mensen uit Kabul naar Schiphol gehaald. Uit deze groep blijven „een kleine 1.200 mensen” in Nederland. Niet iedereen die nu nog in Kabul is, zal nog geëvacueerd kunnen worden. Op 31 augustus zullen de Verenigde Staten uit het land vertrekken, maar ook daarna zullen zij nog wel hun best blijven doen mensen uit het land te krijgen. De Belgen zijn op woensdagavond al gestopt met evacuatievluchten.

De politie greep dinsdagavond laat in bij een protest bij de Legerplaats Harskamp in Ede. Zo’n 250 mensen waren naar de opvanglocatie gekomen om te protesteren tegen de komst van Afghaanse vluchtelingen, waarbij zij kratten bier meenamen. De gemeente staat alleen nog demonstraties toe die „netjes verlopen”.

Lees hier het nieuws van woensdag terug Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Britse minister: aanslag op luchthaven Kabul kan ‘elk moment’ plaatsvinden