Nederlanders vast in bussen voor vliegveld Kabul

Een groep Nederlanders zit woensdag al uren in een bus te wachten in de buurt van het vliegveld van Kabul. Eén van hen heeft contact met Nieuwsuur en vertelt dat er papieren worden gecontroleerd door de Taliban. Leden van de extremistische groepering zouden ook de bus in zijn gekomen.

De Nederlanders waren dinsdag naar een geheime locatie gebracht, waar zij met mensen uit verschillende landen in minstens vier bussen zijn geplaatst voor evacuatie naar het vliegveld.

De evacués in de bus zien onderweg veel Taliban, vertelt de Nederlander aan Nieuwsuur. „Onze bus staat helemaal achteraan de rij. Overal zijn Taliban. Er is geen begeleiding. Er zijn ook geen Nederlandse militairen bij.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tot nu toe zo’n 1.200 evacués uit Afghanistan in Nederland