België stopt met evacuatievluchten

De Belgische premier Alexander de Croo heeft woensdagavond bekendgemaakt dat België stopt met het evacueren van mensen vanuit Afghanistan. Dat besluit hebben zij genomen vanwege de veranderende situatie in Afghanistan en in overleg met andere Europese landen, meldt De Standaard. Woensdag vertrokken nog vijf Belgische vluchten van Kabul naar Islamabad in Pakistan.

Onder de noemer Operatie Red Kite brachten de Belgen honderden mensen naar Islamabad. Deze zullen in de komende dagen verder naar België worden gebracht. Het is niet duidelijk hoeveel Belgische evacués nog in Afghanistan zijn. Op donderdagochtend geeft de Belgische regering een persconferentie over het onderwerp.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tot nu toe zo’n 1.200 evacués uit Afghanistan in Nederland