Podcast

Onder de streep
24 aug 2021
di - 24 augustus 2021
Onder de streep
24 aug 2021
di - 24 augustus 2021
Wie is er bang voor het inflatiespook?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Wie is er bang voor het inflatiespook?

Duurdere boodschappen, meer betalen voor een biertje op het terras en een hogere rekening aan de benzinepomp. Stijgende prijzen vinden wij consumenten niet leuk. Maar een beetje inflatie is wél nodig voor de economie. Die inflatie is eigenlijk nu al jaren te laag, maar als-ie dan ineens te hoog wordt, zoals nu in Amerika, raken mensen meteen in paniek. Ook in Europa vreest men voor het ‘inflatiespook’. Wat gebeurt er als de inflatie niet doet wat wij willen? Hoeveel invloed hebben we erop? En waarom lijken we altijd zo bang voor inflatie?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Presentatie:
Teri van der Heijden
Gast:
Maarten Schinkel
Productie:
Iris Verhulsdonk & Geesje Oostland
Montage:
Astrid Cornelisse