Rolling Stones-drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd overleden

1941 – 2021 Charlie Watts drumde sinds 1963 in The Rolling Stones. Watts is overleden in een Londens ziekenhuis.
Charlie Watts op een podium in Texas in 2019.
Charlie Watts op een podium in Texas in 2019. Foto Suzanne Cordeiro/AFP

De drummer van The Rolling Stones, Charlie Watts, is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn promotor dinsdag bekendgemaakt.

De Brit speelde decennialang samen met Mick Jagger (78) en Keith Richards (77) in The Stones. „Charlie was een geliefde echtgenoot, vader en grootvader en als lid van The Rolling Stones een van de grootste drummers van zijn generatie”, schrijf zijn publicist, Bernard Dohetry. Watts is overleden in een Londens ziekenhuis.

Watts werd in 1941 geboren in Londen. Op zijn dertiende kreeg hij een drumset waarop hij meespeelde met jazzplaten. In de jaren zestig begon hij met optreden in die Britse hoofdstad. In januari van 1963 werd hij gevraagd voor The Rolling Stones – die band bestond toen pas een half jaar. Hierna zou hij in eigen woorden „decennialang aankijken tegen Micks kont die heen en weer rent”, aldus de BBC.

The Rolling Stones scoorden wereldhits als (I Can’t Get No) Satisfaction, Get Off of My Cloud en Paint It, Black. Watts was regelmatig bescheiden over zijn prestaties als muzikant. In een interview zei hij, „ik heb nooit leren spelen”: