Duizenden besmettingen bij laatste fase EK voetbal in Londen

Het Wembley-stadion in Londen voorafgaand aan de EK-finale Engeland-Italië op 11 juli.
Het Wembley-stadion in Londen voorafgaand aan de EK-finale Engeland-Italië op 11 juli. Foto Facundo Arrizabalaga/EPA

Rondom de laatste twee EK-wedstrijden van Engeland deze zomer in Londen zijn duizenden voetbalfans besmet geraakt met het coronavirus, meldt de gezondheidsdienst Public Health England. Bij de halve finale tussen Engeland en Denemarken op 7 juli raakten 2.092 mensen besmet en rond de finale tegen Italië op 11 juli 3.404 mensen.

Er zijn volgens het ministerie van Sport zowel mensen in het stadion besmet geraakt als bij samenkomsten daarbuiten. „Grote groepen mensen zonder kaartje zijn bij beide wedstrijden naar Wembley gekomen die waarschijnlijk aan de stijging van het aantal besmettingen hebben bijgedragen”, liet het ministerie vrijdag weten.

De Britse regering lag al voor het spelen van de halve finales en de finale onder vuur, omdat er 60.000 fans werden toegelaten in het stadion terwijl de derde coronagolf op zijn hoogtepunt verkeerde.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: RIVM registreert 2.250 positieve coronatests