Wielrennen

Jakobsen sprint jaar na val naar etappezege in Ronde van Spanje

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 24-jarige Nederlander bleef in Molina de Aragón de Fransman Arnaud Démare en Deen Magnus Cort voor in de massasprint. Het is zijn eerste dagzege in een grote ronde sinds hij in de Ronde van Polen van vorig jaar zwaar ten val kwam. Jakobsen sprak na de etappezege en het veroveren van de groene trui van „een droom die uitkomt”. Eind juli liet de sprinter met twee ritzeges in de Ronde van Wallonië al zien weer mee te kunnen strijden om de overwinning. Daar ging een lange revalidatie aan vooraf. Op 5 augustus 2020 liep Jakobsen na een heftige botsing vlak voor de finish met landgenoot Dylan Groenewegen onder meer een verbrijzelde luchtpijp, breuken in zijn gezicht en een gebroken gehemelte op. (NRC)