Verenigde Naties beginnen aan evacuatie van klein deel medewerkers

De Verenigde Naties zijn woensdag begonnen met de evactie van stafleden: de „eerste” medewerkers in Afghanistan zijn uit het land gehaald. Zij reizen eerst naar Kazachstan, heeft een woordvoerder laten weten aan de persbureaus. In het land zijn driehonderd buitenlanders en drieduizend Afghanen actief, bij de verschillende organisaties van het internationaal orgaan. Volgens de woordvoerder zullen zo’n honderd daarvan worden geëvacueerd, en heeft dat proces geen invloed op de hulp die VN willen blijven geven. De evacuatie „is een tijdelijke maatregel” zodat de medewerkers „zo min mogelijk risico lopen”, luidt de verklaring.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vlucht met 35 geëvacueerde Nederlanders landt rond 21.15 uur op Schiphol