Thuiskok

Banh mi

Deze broodjes zie je steeds vaker op menukaarten staan, hopelijk luiden ze een opmars in van de Vietnamese keuken.

Pel de knoflook en hak hem fijn. Houd twee eetlepels ketjap apart en doe de rest in een schaal met de knoflook en gember. Leg de kippendijfilets erin en laat ze marineren – liefst een dag van tevoren voor het beste resultaat.

Meng de sriracha met de mayonaise en zet apart. Schil de rettich en winterpeen, en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Haal de kippendijfilets uit de marinade en laat ze uitlekken. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendijfilets aan beide kanten goudbruin. Laat ze vervolgens op laag vuur zachtjes verder garen. Voeg de honing en de apart gehouden ketjap toe en laat deze op laag vuur inkoken tot een stroperige marinade. Haal de gaar geworden kippendijfilets uit de pan en snijd ze in grove stukken.

Snijd de pistoletjes open en beleg ze met de kip, rettich, winterpeen en rode peper. Garneer met de sriracha-mayonaisesaus, het Thais basilicum en de korianderblaadjes.