Politie Rotterdam schaalt op na schietincidenten, verdachte aangehouden

Geweldsgolf De 18-jarige man uit Rotterdam wordt verdacht van betrokkenheid bij drie schietpartijen in de wijk Feijenoord. Politie en OM hebben de opsporingscapaciteit opgeschaald.
Een mobiele toezicht post van de politie in de wijk Feijenoord waar verschillende schietpartijen zijn geweest. Buurtbewoners kunnen in de post terecht om hun verhaal te doen en zodoende de politie bruikbare informatie te verschaffen.
Een mobiele toezicht post van de politie in de wijk Feijenoord waar verschillende schietpartijen zijn geweest. Buurtbewoners kunnen in de post terecht om hun verhaal te doen en zodoende de politie bruikbare informatie te verschaffen. Foto Marco de Swart/ANP

De politie Rotterdam heeft dinsdag een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drie schietpartijen in de wijk Feijenoord in Rotterdam-Zuid. De Rotterdamse politie en het Openbaar Ministerie hebben naar aanleiding van de tien schietpartijen in juli en augustus de capaciteit opgeschroefd om verdachten te kunnen oppakken en vervolgen.

De verdachte man werd dinsdagavond door een arrestatieteam aangehouden in een woning in Spijkenisse. Deze woning en het onderkomen waar de Rotterdammer geregistreerd staat zijn doorzocht door de politie. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tot afgelopen weekend werden in Rotterdam deze zomer negentien geweldsincidenten met messen en vuurwapens geregistreerd. Politiechef Fred Westerbeke zei in een interview met NRC dat „een aantal schietincidenten te maken heeft met georganiseerde criminaliteit”.

Lees ook dit interview met politiechef Fred Westerbeke: ‘Achter criminaliteit onder jongeren gaan grote maatschappelijke problemen schuil’
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Gisteravond hield de politie een 18-jarige Rotterdammer aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drie schietincidenten in de wijk Feijenoord in Rotterdam Zuid. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. @POL_Feijenoord https://t.co/T5BmxBO0lA