NAVO-ministers vrijdag bijeen voor vergadering over Afghanistan

De NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken zullen vrijdagmiddag digitaal bijeenkomen om te spreken over de chaotische gebeurtenissen in Afghanistan. Dat heeft de secretaris-generaal van het bondgenootschap Jens Stoltenberg woensdag geschreven in een tweet. In de vergadering zal onder meer worden gesproken over een gemeenschappelijke benadering van de situatie in Afghanistan. Dinsdag vond al een spoedvergadering plaats met de ambassadeurs van de NAVO-lidstaten.

Het bondgenootschap heeft eerder deze week sancties getroffen in verband met de machtsovername in Afghanistan. Dinsdag maakte Stoltenberg bekend dat de NAVO alle financiële en „andere vormen van steun” aan Afghanistan had opgeschort. Aanleiding was de verovering van Kabul door de Taliban en het vluchten van president Ashraf Ghani naar het buitenland.

Twitter avatar jensstoltenberg Jens Stoltenberg I have convened an extraordinary virtual meeting of #NATO Foreign Ministers this Friday 20 August to continue our close coordination & discuss our common approach on #Afghanistan.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 47 landen roepen Taliban op vrouwenrechten te respecteren