Huizenwebsite

Certificaathouders Funda dreigen NVM te dagen

Certificaathouders van huizenwebsite Funda dreigen een procedure tegen makelaarsvereniging NVM bij de Ondernemingskamer door te zetten, als de NVM beslist een belang van slechts zo’n 10 procent in de site van de hand te doen in plaats van de gevraagde 49 procent. Volgens Het Financieele Dagblad heeft de NVM ervoor gekozen slechts een klein belang te willen verkopen. De vereniging kan overigens nog anders beslissen.

De certificaathouders, aandeelhouders zonder stemrecht, verenigd in FundaBelang willen juist dat een grote nieuwe aandeelhouder instapt, of dat Funda naar de beurs gaat.

Volgens FundaBelang heeft de NVM tot oktober om tot een beslissing te komen. De NVM was niet voor commentaar bereikbaar.

Eerder spande FundaBelang een zaak aan bij de Ondernemingskamer omdat de NVM in strijd zou handelen met het belang van de huizenwebsite en eigenbelang zou nastreven. De procedure werd aangehouden om de NVM de kans te geven intern over de toekomst van Funda te beslissen.

FundaBelang bestaat uit voormalige en huidige makelaars die bij Funda op de achtergrond actief zijn. Ze willen voorkomen dat Funda de positie als marktleider op de Nederlandse huizenmarkt verliest. Ooçk wil de groep uitbreiding van de diensten van het platform. (ANP)