Haïti

Dodental aardbeving stijgt naar bijna tweeduizend

Het officiële dodental van de aardbeving in Haïti, afgelopen zaterdag, is gestegen naar 1.941. Minstens zevenduizend Haïtianen raakten zaterdag gewond door de aardbeving, die vooral in het zuidwesten veel gebouwen heeft doen instorten. Tienduizenden mensen raakten dakloos. De hulpverlening wordt bemoeilijkt door de tropische storm Grace, die voor grote hoeveelheden regen zorgde.

De Verenigde Staten zijn vooralsnog niet van plan troepen naar Haïti te sturen, zei Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan dinsdag. Hij zei dat het nog te vroeg is om in te schatten welke invloed de natuurramp heeft op de politieke situatie in Haïti. In Haïti was het de laatste maanden onrustig, vooral nadat president Jovenel Moïse vorige maand werd vermoord werd. (NRC)