‘Drie doden bij protest tegen Talibanbewind in Jalalabad’

Bij een protest tegen de machtsovername van de Taliban in Jalalabad zijn zeker drie mensen gedood. Ook raakten meer dan tien mensen gewond. Dat hebben twee ooggetuigen en een voormalig politieagent bevestigd tegenover persbureau Reuters.

De stad in het oosten van Afghanistan werd zondag veroverd door de Taliban. De strijdgroep opende het vuur bij het protest toen burgers probeerden om een Afghaanse vlag in het stadscentrum op te tuigen. Dat wordt gezien als een daad van verzet tegen het bewind van de Taliban, die een eigen vlag hanteren.

Twitter avatar RudiVranckx Rudi Vranckx Onrust in #Jalalabad nadat jongeren met Afghaanse vlaggen door de straten trekken. #Taliban vuurt in de menigte. https://t.co/WgnDuzUehf
Twitter avatar Natsecjeff FJ Some youth hoisted the Afghan National Flag at this square in Jalalabad, Nangarhar. #Afghanistan https://t.co/gfrxRAOWFY
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Zeventien gewonden bij bestorming vliegveld Kabul’