Dam tot Damloop opnieuw afgelast

Opnieuw gaat de Dam tot Damloop niet door. Dat meldt organisator Le Champion woensdag. Het jaarlijkse sportevenement, dat gepland stond op 18 en 19 september, is vanwege de pandemie voor het tweede jaar op rij afgelast.

„Aanleiding zijn de meest actuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de 1,5 meter maatregel in elk geval tot 20 september van kracht blijft”, liet de organisatie weten, de afgelasting daarbij „behoorlijk wrang” noemend.

De route van de jaarlijkse hardloopwedstrijd van tien Engelse mijl (16.1 kilometer) strekt zich uit van Amsterdam naar Zaandam. Normaal doen circa 45.000 mensen mee aan het evenement. In 2020 werd er een alternatieve ‘Home Edition’ georganiseerd, waarbij deelnemers vanaf hun eigen woning startten. Het is niet bekend of iets soortgelijks ook voor dit jaar op de planning staat.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Daling aantal nieuwe besmettingen voorbij, dagcijfers zijn gestegen