Thuiskok

Dragonfruitbowl

Dit is zo’n kleurige bowl die je heel vaak voorbij ziet komen. Het voordeel van dit recept is dat er geen onvindbare ingrediënten in staan, alles is in de reguliere supermarkt te vinden. Dat maakt dit recept meteen aantrekkelijk om mee te beginnen en handig om naar smaak mee te variëren. Pitahaya is beter bekend als dragon fruit, dat zijn die roze vruchten met wit vruchtvlees vol met zwarte spikkels.

Verwijder de schil van de pitahaya. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Doe de pitahaya, mango, kokosmelk en bananen in een blender. Houd twaalf frambozen apart voor de garnering en doe de rest bij het fruit in de blender. Pureer tot een gladde smoothie.

Verdeel de smoothie over vier diepe kommen. Schil de sinaasappel (vermijd het bittere wit) en snijd de parten tussen de vliezen uit. Verdeel de sinaasappel, pistachenoten, het lijnzaad, de blauwe bessen, munt en de apart gehouden frambozen in nette rechte lijnen over de smoothie.