Taliban kondigen amnestie af en roepen vrouwen op te gaan werken

De Taliban hebben dinsdag op de Afghaanse staatstelevisie een „amnestie” afgekondigd voor iedereen in Afghanistan en vrouwen opgeroepen zich aan te sluiten bij de nieuwe regering. Dat melden persbureaus AP en AFP. De Taliban willen niet dat vrouwen het slachtoffer worden, aldus de zegsman van de fundamentalistische groepering.

Hij riep alle regeringsfunctionarissen op om weer aan het werk te gaan. „U moet uw levensstijl vol vertrouwen hervatten.” De structuur van de nieuwe regering is nog niet helemaal duidelijk, gaf de Talibanstrijder toe, maar helder is volgens hem wel dat de machthebbers de shariawetten moeten volgen en dat alle politieke partijen de regering zouden moeten steunen. Het is voor het eerst sinds de landelijke machtsovername afgelopen weekend dat de Taliban zich uitspreken over het bestuur op federaal niveau.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Demissionair kabinet maakt zich ‘ernstig zorgen’ over situatie Afghanistan