Kickstart Cultuurfonds: 40 miljoen steun voor aanpassing culturele instellingen

Het Kickstart Cultuurfonds keerde in het afgelopen jaar 39,4 miljoen euro uit aan 1.126 theaters, podia, musea en producenten, zodat zij zich „coronaproof” konden aanpassen. Dat maakte het fonds dinsdag bekend bij de eindpresentatie. Het tijdelijke fonds werd vorige zomer opgericht door onder meer de VriendenLoterij, VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en andere particuliere kunstfondsen in samenwerking met het ministerie van OCW.

Er werden in totaal 1.707 aanvragen ingediend. Met het geld konden onder meer fysieke aanpassingen gedaan worden in gebouwen, werd extra personeel aangenomen en konden voorstellingen en tentoonstellingen rendabel gemaakt om live te spelen of geschikt gemaakt voor streaming. Alleen instellingen die geen meerjarige exploitatiesubsidie van de Rijksoverheid ontvangen, kwamen in aanmerking.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gezondheidsraad verwacht in september advies over derde prik