Jakobsen sprint in eerste grote ronde na val naar etappezege

Ronde van Spanje Jakobsen bevestigde met zijn ritzege in de vierde etappe naar Molina de Aragón weer helemaal terug te zijn op het hoogste niveau.
Fabio Jakobsen bevestigt met zijn overwinning in de vierde rit van de Vuelta zijn terugkeer op het hoogste niveau.
Fabio Jakobsen bevestigt met zijn overwinning in de vierde rit van de Vuelta zijn terugkeer op het hoogste niveau. Foto Ander Gillenea/AFP

Wielrenner Fabio Jakobsen heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 24-jarige Nederlander bleef in Molina de Aragón de Fransman Arnaud Démare en Deen Magnus Cort voor in de massasprint. Het is zijn eerste dagzege in een grote ronde sinds hij in de Ronde van Polen van vorig jaar zwaar ten val kwam.

Jakobsen bevestigde met zijn overwinning in Molina de Aragón helemaal terug te zijn op het hoogste niveau. Zelf sprak hij na de race van „een droom die uitkomt”. Eind juli liet de sprinter met twee ritzeges in de lager aangeschreven Ronde van Wallonië al zien weer mee te kunnen strijden om de overwinning. Daar ging een lange revalidatie aan vooraf, op 5 augustus 2020 liep Jakobsen bij een heftige val in de Ronde van Polen een verbrijzelde luchtpijp, breuken aan het gelaat en een gebroken gehemelte op. De vraag was of hij überhaupt op niveau kon terugkeren, maar naarmate de revalidatie vorderde zag het er steeds beter uit voor Jakobsen.

Lees ook: Fabio Jakobsen: ‘Als er gesprint wordt, dan wil ik er wel bijzitten’

Met zijn overwinning pakte Jakobsen ook de groene puntentrui. In het algemeen klassement blijft de Est Rein Taaramäe de leider. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert kwam in het slot van de etappe ongelukkig ten val, maar omdat hij zich al binnen drie kilometer van de meet bevond kreeg hij dezelfde tijd toegekend als het peloton.

Twitter avatar deceuninck_qst Deceuninck-QuickStep New green jersey of #LaVuelta21 😃 https://t.co/mjkCg6KcMm