Recensie

Recensie Muziek

Isaiah Rashad rapt over zijn worstelingen, maar blijft ontspannen

Hiphop Op de meest kalme momenten zou Isaiah Rashads nieuwe plaat door kunnen voor muziek voor tijdens de meditatie.

Na twee uitstekende platen stond er een glansrijke toekomst klaar voor Isaiah Rashad, getekend bij TDE – het hiphoplabel dat bekend werd dankzij rapper Kendrick Lamar. Totdat Rashad vijf jaar lang volledig uit de schijnwerpers bleef. Rashad raakte verslaafd aan alcohol en verloor al zijn geld. In die staat eindigde hij bij een vriend thuis op de bank.

Zijn nieuwe album The House Is Burning geeft de worstelingen weer waar hij mee te maken heeft gehad tijdens zijn periode van faam. Een van de videoclips simuleert zelfs een AA-meeting, maar de muziek is vooral een nieuw begin. Op wilde trap en crunk, genres uit de zuidelijke Amerikaanse regionen, gooit de 30-jarige rapper alles op tafel.

Toch zijn het vooral de jazz-georiënteerde saxen en melancholische rapstijl die het geheel bij elkaar houden. Op de meest kalme momenten zou Rashads nieuwe plaat door kunnen voor muziek voor tijdens de meditatie. Zelfs tussen de uitbundigheid die gasten als Duke Deuce en Lil Uzi Vert met zich meebrengen, blijft Isaiah Rashad ontspannen.