Evacuatievluchten opgestegen vanaf vliegveld Kabul

Franse burgers en hun Afghaanse collega's staan disndagochtend in de rij om aan boord te gaan van een Frans militair transportvliegtuig op de luchthaven van Kabul, voor een evacuatievlucht vanuit Afghanistan.
Franse burgers en hun Afghaanse collega's staan disndagochtend in de rij om aan boord te gaan van een Frans militair transportvliegtuig op de luchthaven van Kabul, voor een evacuatievlucht vanuit Afghanistan. Foto AFP

Op de luchthaven van Kabul zijn dinsdagochtend militaire vliegtuigen opgestegen om diplomaten en burgers te evacueren uit Afghanistan. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een westerse bron op de luchthaven.

Het vliegveld van de Afghaanse hoofdstad, dat maandag werd overspoeld door duizenden mensen die het land wilden ontvluchten, is vrijgemaakt, aldus de bron. De Amerikaanse strijdkrachten, die de leiding hebben op de luchthaven, hadden vluchten gestaakt in verband met de chaos.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Evacuatievluchten opgestegen vanaf vliegveld Kabul