Defensie: noodteam voor evacuatie vertrokken naar Kabul

Een Nederlands noodteam bestaande uit onder anderen 62 militairen is dinsdagmiddag opgestegen vanaf de luchtbasis Eindhoven en zal na een tussenstop in de regio landen in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat meldt het ministerie van Defensie dinsdagmiddag op Twitter.

Rond half twee is het team onder leiding van ambassadeur Caecilia Wijgers onderweg naar de Afghaanse hoofdstad om de evacuatie te begeleiden. „Zij gaan zo spoedig mogelijk werken aan de evacuatie van Nederlands en Afghaans personeel”, schrijft Defensie. Zondag liep een militair vliegtuig vanuit Nederland vertraging op vanwege de ontstane chaos op de Afghaanse luchthaven.

Het ministerie richt zich in een andere tweet op Afghanistan-veteranen om contact te leggen wanneer „emoties” en „nare herinneringen” hen teveel worden. „Weet: je bent niet alleen. Praat met collega’s, bel je buddy’s, leg contact.”

Twitter avatar Defensie Ministerie van Defensie Zojuist is het ambassade noodteam, samen met 62 militairen voor Force Protection en onder leiding van de NL ambassadeur vertrokken vanaf @VlbEindhoven via een tussenstop in regio naar Kabul. Zij gaan zsm vanaf het vliegveld werken aan evacuatie van 🇳🇱 en 🇦🇫 personeel. @MinBZ
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kritiek in de Tweede Kamer op handelen kabinet in Afghanistan