Afghanen aan de Pakistaanse grens willen terug naar huis

Op het vliegveld van Kabul proberen duizenden mensen het land uit te komen, maar aan de grens met Pakistan staan lange rijen Afghanen die het land juist terug in willen. Bij de grensovergang van Chaman-Spin Boldak pendelen normaal gesproken iedere dag duizenden mensen tussen de twee landen. De grens was na schermutselingen tussen grens-passanten een paar dagen gesloten, maar is nu weer open. Een Pakistaanse grenswacht zegt tegen persbureau AFP dat het extra druk is sinds afgelopen weekend bekend werd dat de Afghaanse president Ashraf Ghani het land uit was gevlucht. Volgens cijfers van de Verenigde Naties wonen in Pakistan zeker anderhalf miljoen Afghaanse vluchtelingen, het is niet duidelijk hoeveel van hen na de machtswissel terug willen naar hun thuisland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taliban: amnestie voor alle burgers, vrouwen worden opgeroepen zich achter bestuur te scharen