Afgelopen zeven dagen iets minder positieve tests

In de afgelopen zeven dagen zijn in totaal 16.564 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van de week ervoor, toen iets meer dan 18.000 positieve uitslagen werden geregistreerd bij het RIVM. Dat blijkt dinsdag uit de nieuwe weekcijfers van het instituut.

Hoewel het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen, neemt dit aantal de afgelopen weken steeds minder snel af. Zo werd vorige week een daling van 14 procent gemeld, wat weer minder was dan in de week daarvoor. Half juli zat het aantal wekelijks gemelde coronabesmettingen met bijna 70.000 op een hoogtepunt. Een week later daalde dat naar 37.000.

Dagcijfers
Het afgelopen etmaal registreerde het RIVM 2.358 nieuwe positieve uitslagen. Dat zijn er 109 meer dan maandag en 193 meer dan vorige week dinsdag. De dagelijks gemelde cijfers kunnen wat schommelen, zeker vlak na het weekend.

Het RIVM registreerde verder sinds maandag vijf sterfgevallen ten gevolge van het coronavirus. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen 24 uur overleden; deze informatie komt soms vertraagd binnen. Maandag meldde het instituut zes nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Gezondheidsraad verwacht in september advies over derde prik