Kaag: D66 ziet samenwerking met ChristenUnie nog steeds niet zitten

D66-leider Sigrid Kaag afgelopen vrijdag op het Binnenhof.
D66-leider Sigrid Kaag afgelopen vrijdag op het Binnenhof. Foto Bart Maat/ANP

Het Haagse zomerreces heeft niets veranderd aan de coalitievoorkeuren van D66-leider Sigrid Kaag; een samenwerking met de ChristenUnie ziet ze nog steeds niet zitten. Dat heeft ze maandag gezegd in een interview met het AD.

Volgens Kaag vragen de grote problemen van deze tijd – „klimaat, klimaat, klimaat, gelijkheid en gelijkwaardigheid” – om een „zo progressief” mogelijk kabinet. Om die uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, zegt Kaag, „moet het roer om en het moet echt anders”. Dat kan alleen „door een andere samenstelling van het kabinet, en andere keuzes en prioriteiten”. De D66-leider herhaalde graag met de PvdA en GroenLinks een coalitie te vormen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kaag: D66 ziet samenwerking met ChristenUnie nog steeds niet zitten