Nepal vraagt hulp met evacuatie 1.500 Nepalezen uit Afghanistan

Nepal vraagt andere landen om hulp met de evacuatie van naar schatting 1.500 Nepalezen in Afghanistan. Ze werken in de beveiliging van ambassades en bij hulporganisaties. Dat meldt persbureau Reuters.

Nepal heeft zelf geen ambassade of andere diplomatieke post in Afghanistan. Wel werken er veel Nepalezen in ondersteunende functies in wijken met veel inwoners uit de internationale gemeenschap.

Het Nepalese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft formele hulpverzoeken ingediend bij verschillende ambassades in Afghanistan. „De regering zal zelf ook maatregelen treffen om onze inwoners te evacueren”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen het persbureau. Waar die maatregelen precies uit bestaan, is niet bekendgemaakt. De eerste belangrijke stap die wordt genomen is het in kaart brengen van het daadwerkelijke aantal Nepalezen in Afghanistan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Afghaanse president Ghani heeft het land verlaten’