KLM vermijdt Afghaanse luchtruim

Toestellen van KLM vliegen vandaag „in afwachting van verdere ontwikkelingen” voorlopig niet boven het luchtruim van Afghanistan. Dat meldt de maatschappij op Twitter. Vluchten naar Aziatische bestemmingen kunnen door het besluit een iets langere vliegtijd hebben.

Volgens KLM staat de veiligheid van passagiers en medewerkers voorop en wordt de situatie in Afghanistan dagelijks bekeken en beoordeeld.

Twitter avatar KLM KLM @EricArends KLM heeft besloten om de vluchten van 15 augustus niet door het Afghaanse luchtruim te laten vliegen in afwachting van verdere ontwikkelingen. Passagiers die vandaag met KLM richting Azië vliegen, moeten rekening houden met een iets langere vliegtijd. 2/2
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taliban onderhandelen over overname Kabul, inwoners ontvluchten de stad