Inwoners Kabul ontvluchten stad, verkeersopstoppingen in de straten

Inwoners van Kabul proberen de stad te ontvluchten nu de Taliban de hoofdstad hebben omsingeld. Dat blijkt uit verschillende beelden op sociale media. De vele auto’s die de stad willen verlaten, zorgen voor een verkeersopstopping. Sommige mensen hebben hun auto achtergelaten en zijn wandelend verder gegaan naar het vliegveld, meldt persbureau Reuters.

De bewoners van de stad zijn „nog nooit zo bezorgd” geweest, ziet een verslaggever van de BBC die in Kabul is. Veel winkels en markten zijn gesloten. Ook overheidsgebouwen zijn dicht en het leger en de politie hebben hun post verlaten. Gevechten lijken er niet gaande te zijn, maar af en toe klinken geweerschoten. Waar die vandaan komen, is onduidelijk.

De afgelopen week zijn duizenden mensen juist vanuit andere Afghaanse steden naar Kabul gevlucht, in de hoop daar veiligheid te vinden. Het is niet bekend waar de mensen heen gaan. Pakistan heeft zondag gezegd de grens bij Torkham te sluiten, nu de Taliban ook het oosten van Afghanistan in handen hebben.

Twitter avatar IamObaidRahimi Obaidullah Rahimi Mashwani Capital Kabul right now, Traffic blocked, everyone is in a hurry and are rushing to their homes.
#Kabul #Afghanistan https://t.co/QqDXwUm5c7
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Taliban in gesprek met Afghaanse regering over ‘vreedzame overgave’