Franse ambassadeur van Kabul deelt evacuatievideo

De Franse ambassadeur van Afghanistan heeft een video gedeeld waarop te zien is hoe hij uit de zogeheten ‘Green Zone’ van Kabul wordt geëvacueerd. In deze voorheen zwaar beveiligde wijk staan veel buitenlandse ambassades en woningen van diplomaten.

Twitter avatar david_martinon David Martinon Leaving the former Green Zone @Kabul https://t.co/GAL3Fu2osF

De afgelopen weken werd de wijk meermaals doelwit van autobommen, geplaatst door de Taliban. Bij zo’n aanslag kwamen op 3 augustus zeker acht mensen om het leven en raakten twintig mensen gewond. De Taliban eisten de aanslagen op en zeiden: „De aanval is het begin van de vergeldingsoperaties tegen de leiders van de regering van Kabul, die opdracht geven tot aanvallen en bombardementen op verschillende delen van het land.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Druk op luchthaven Kabul neemt toe, NAVO helpt evacueren