De VS sturen nog eens 1.000 militairen naar Afghanistan voor evacuatie

Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaat nog 1.000 militairen naar Afghanistan sturen om te helpen met de evacuatie uit Kabul. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron binnen het Pentagon.

Eerder was het aantal Amerikaanse militairen in Afghanistan flink teruggebracht, maar nu de Taliban het grootste deel van het land heroverd hebben worden er opnieuw militairen naar Kabul gestuurd. Inmiddels zijn er weer zo’n 5.000 Amerikaanse militairen in het land dat de VS binnenvielen in 2001.

De Taliban hebben in korte tijd nagenoeg heel Afghanistan veroverd. Alleen enkele wijken van Kabul zijn nog betwist.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Teruglezen: Taliban roepen overwinning uit vanuit presidentiële paleis