‘Alle commerciële vluchten vanaf vliegveld Kabul opgeschort’

Alle commerciële vluchten vanaf het vliegveld van Kabul zijn geannuleerd, meldt een bron bij de NAVO tegen persbureau Reuters. Alleen militaire vliegtuigen mogen nog gebruikmaken van de luchthaven.

Onduidelijk is om hoeveel geannuleerde vluchten het gaat. Onder meer KLM vloog al niet meer van en naar Afghanistan en maakte eerder zondag bekend het Afghaanse luchtruim mijden vanwege de verslechterde veiligheidssituatie. Op Flightradar24 is te zien dat er nog maar weinig activiteit is in het Afghaanse luchtruim. Op het moment van schrijven vliegen er drie vliegtuigen boven Afghanistan: twee commerciële Boeings van Thai Airways en Virgin Atlantic, onderweg naar en afkomstig van een bestemming buiten Afghanistan, en één Amerikaans militair vliegtuig.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Druk op luchthaven Kabul neemt toe, NAVO helpt evacueren