‘Afghaanse president Ghani heeft het land verlaten’

De Afghaanse president Ashraf Ghani op zaterdag met de minister van Defensie.
De Afghaanse president Ashraf Ghani op zaterdag met de minister van Defensie. Foto via het Afghaanse presidentiele paleis/Reuters

De Afghaanse president Ashraf Ghani heeft volgens internationale persbureaus zijn land verlaten nu de Taliban oprukken in Kabul. Dit bevestigen Afghaanse overheidsmedewerkers tegenover AP, nadat een lokaal medium en persbureau Reuters hetzelfde meedeelden.

Of het bericht klopt, is op dit moment niet met zekerheid te zeggen. Het kantoor van de president zegt „uit veiligheidsoverwegingen” niets over Ghani’s verblijfplaats, meldt Reuters. Een woordvoerder van de Taliban stelt nog op zoek te zijn naar Ghani en niet te weten waar hij op dit moment is. De extremistische groepering wil met de Afghaanse regering onderhandelen over een vreedzame machtsoverdracht.

Wanneer en waarheen de president gevlucht zou zijn is ook niet bekend.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Afghaanse president Ghani heeft het land verlaten’