Vader Britney Spears stapt op als toezichthouder

Britney Spears De vader van popzangeres Britney Spears treedt na dertien jaar terug als haar toezichthouder.
Een fan die meeloopt in een Free Britney-protest.
Een fan die meeloopt in een Free Britney-protest. Foto Robyn Beck/AFP

De vader van Britney Spears stapt op als haar toezichthouder. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van nieuwe juridische documenten. Het is een grote overwinning voor Spears, die dertien jaar geleden onder curatele werd gesteld. Haar vader Jamie bepaalt sindsdien wat ze met haar geld en bezittingen kan doen.

Spears wil haar vader kwijt als curator omdat hij volgens haar in die rol een negatieve invloed uitoefent op haar zakelijke en privéleven. De popzangeres had een rechtszaak aangespannen om van zijn curatorschap af te komen, maar een rechter in Los Angeles wees eerder haar verzoek af om haar vader Jamie te ontslaan als toezichthouder.

#FreeBritney

Haar vader stemt nu in met het verzoek om terug te treden, „omdat de publieke strijd met zijn dochter niet het beste voor haar zou zijn”, zo staat in de documenten. Wanneer hij precies terugtreedt is niet bekend. Hij blijft haar bewindvoerder tot er een nieuwe toezichthouder is gevonden.

Jamie Spears is sinds 2008 haar toezichthouder, nadat ze publiekelijk een inzinking kreeg. Ze bleek psychische problemen te hebben. In 2019 is ze opgenomen in een kliniek, nadat ze instortte voor een optreden in Las Vegas. Zelf zegt ze dat het komt omdat ze in die periode werd gedwongen verdovende middelen te slikken. Sindsdien weigert ze op te treden.

Fans van Britney hebben verheugd gereageerd op het nieuws. In 2018 startten fans de beweging #FreeBritney omdat ze verdekte wanhoopkreten lazen in haar berichten op sociale media.

Twitter avatar ParisHilton Paris Hilton I’m so happy to hear this news. 👏❤️ It’s been so long overdue but I’m so glad that Britney is on her way to finally being free. Sending so much love! 👸🏼💕✨ #FreeBritney
https://t.co/VVDg6cdtGu