In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de Olympische Spelen tot een einde kwamen, werd Zuid-Europa geteisterd door hevige bosbranden en zette de Taliban de opmars in Afghanistan onverminderd voort.
Het Olympisch Stadion was zondag, tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen, nog eenmaal het tafereel van spektakel. Nederland eindigde met 36 plakken als zevende in de medaillespiegel - het hoogste aantal Nederlandse medailles ooit.
Foto Charly Triballeau / AFP
In de noordwestelijk gelegen Syrische plaats Al-Fu'ah werden de zogeheten 'Camp Olympics 2020' gehouden, een mini-Spelen voor vluchtelingenkinderen uit twaalf verschillende opvangkampen in het gebied. Een van de onderdelen is een renwedstrijd met stokpaarden.
Foto Omar Haj Kadour / AFP
Rook trekt over Egeïsche Zee nabij Pefki, een plaats op het door bosbranden getroffen Griekse eiland Evia. Delen van het eiland werden eerder deze week geëvacueerd. Zuid-Europa kampt sinds weken met extreme hitte, droogte en bosbranden.
Foto Petros Karadjias / AP
Zeker 1,3 miljoen 65-plussers in Nepal kregen deze week een eerste dosis van het coronavaccin van AstraZeneca toegediend. Deze mevrouw wordt ingeënt op het Durbarplein in de hoofdstad Kathmandu.
Foto Narendra Shrestha / EPA
Een kudde wilde Aziatische olifanten trekt over de Yuanjiang-rivier in Yunnan, een provincie in Zuid-China. De dieren vertrokken in december uit hun natuurlijke habitat en zwierven in de tussentijd door landbouwgebieden en steden, tot zo'n 1.700 kilometer van hun normale leefgebied, natuurreservaat Xishuangbanna.
Foto Reuters
Een Afghaanse familie ontvlucht de stad Herat in Noordwest-Afghanistan. Sinds de terugtrekking van de internationale troepenmachten dit voorjaar is de Taliban bezig met een opmars in het land. De afgelopen weken laaide het geweld op en viel de ene na de andere provinciehoofdstad in handen van de terreurbeweging.
Foto Hamed Sarfarazi / AP
Een jongeman wordt in Las Palmas op het Spaanse eiland Gran Canaria naar het ziekenhuis vervoerd. De migrant werd op zee gered door een helikopter, vermoedelijk toen hij de oversteek probeerde te maken naar Europa.
Foto Borja Suarez / Reuters
Jongens vertoeven op een uit het water stekende structuur nabij de stad Allahabad in Noord-India, waar de oevers van de Gangesrivier zijn overstroomd. Het land had de afgelopen weken te maken met zware regenval en overstromingen.
Foto Sanjay Kanojia / AFP
Een coronaprotest voor het stadhuis van New York City werd deze week bezocht door Uncle Sam. Betogers verzetten zich tegen de vaccinatieplicht die in verschillende delen van de samenleving wordt ingevoerd, waaronder voor het bezoeken van horeca en publieke evenementen in de stad.
Foto Andrew Kelly / Reuters
De plaats Greenville in de Amerikaanse staat Californië werd deze week getroffen door bosbranden die zelfs de straatlantaarns deden smelten. De staat kampt ook dit jaar met verwoestende vuren als gevolg van extreme hitte en droogte.
Foto David Swanson / REUTERS
In de Indiase hoofdstad New Delhi protesteerde de Indian Youth Congress Party maandag voor het nieuwe kantoor van Twitter. Aanleiding voor het protest was de beslissing van het socialemediabedrijf om het account van partijleider Rahul Gandhi te blokkeren, nadat hij een foto op het platform plaatste van een ontmoeting met de familie van een vermoord en vermoedelijk verkracht meisje.
Foto Manish Swarup / AP
Agenten in de Thaise hoofdstad Bangkok zetten waterkanonnen in tegen demonstranten. Betogers uitten hun onvrede over premier Prayut Chan-ocha over de manier waarop hij de coronacrisis heeft aangepakt. Het land kampt sinds juni met een nieuwe coronagolf en registreert momenteel dagelijks ongeveer 20.000 nieuwe positieve coronatests op een bevolking van bijna 70 miljoen mensen.
Foto Lillian Suwanrumpha / AFP
Lionel Messi, die na twintig jaar zijn vertrek bij FC Barcelona had aangekondigd, wordt onthaald in zijn nieuwe speelstad Parijs. Nabij het Parc des Princes-stadium van Paris Saint-Germain gaf hij woensdag zijn eerste persconferentie als speler van de Franse club.
Foto Bertrand Guay / AFP
Deze week vonden verkiezingen plaats in Zambia. Een artiest verkleed en geschminkt in de kleuren van de regerende partij Patriottisch Front poseert voor de camera in Lusaka, de hoofdstad van het land.
Foto Marco Longari / AFP
Een demonstrant in Quito, de hoofdstad van Ecuador, wordt bij zijn broek gegrepen door een politiehond. De Ecuadoraanse arbeidersvakbond riep eerder deze week op tot protest tegen de regering. Basisgoederen zijn duur geworden en de olieprijs in het land stijgt maandelijks.
Foto Jose Jacome / EPA