Welkom in dit blog

In dit blog houdt de redactie van NRC het nieuws over het coronavirus in Nederland en het buitenland bij. Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van woensdag 11 augustus.

  • Twee parlementariërs van Forum voor Democratie, Gideon van Meijeren en Simone Kerseboom, weigeren voor de nieuwe integriteitscommissie van de Tweede Kamer te verschijnen. Daar moeten ze zich verantwoorden omdat ze zich niet aan de coronaregels in het parlement hebben gehouden. Van Meijeren en Kerseboom zijn echter niet van plan te gaan.
  • Zeven van de vijfentwintig Nederlandse veiligheidsregio’s hebben momenteel het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Dat is een halvering ten opzichte van vorige week, toen veertien regio’s op die manier werden geclassificeerd.
  • Door een technische storing zijn er woensdagmiddag minder positieve tests bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geregistreerd dan er daadwerkelijk zijn vastgesteld.

Lees hier het hele blog van 11 augustus terug Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 12 augustus