Vier Nederlandse provincies op de Europese coronakaart kleuren oranje

Op de Europese coronakaart zijn donderdag de vier Nederlandse provincies Zeeland, Groningen, Friesland en Drenthe oranje geworden in plaats van rood. Dit komt omdat het aantal positieve tests in deze regio’s voldoende zijn gedaald.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) past de coronakaart elke week aan. Daarbij kijkt de organisatie naar het aantal positieve tests in het land en het percentage positieve tests ten opzichte van het totaal aantal tests in de afgelopen twee weken.

De Nederlandse provincies stonden in de afgelopen maand op rood of donkerrood, de hoogste niveaus. Een donkerrode provincie betekent dat daar 500 op de 100.000 inwoners positief testten.

Verder zijn in Europa een aantal deelstaten in Duitsland van groen naar oranje gegaan. In Frankrijk gaan wat provincies in het noorden van het land van oranje naar rood, net als een provincie in het zuiden van Italië die eerder nog oranje was.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vier Nederlandse provincies op de Europese coronakaart kleuren oranje