Thuiskok

Gepofte biet met rozen

Ik kan me voorstellen dat onbespoten, zoetruikende rozen vinden een uitdaging is, dus u kunt het u gemakkelijk maken met de rozenjam.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bieten in aluminiumfolie en pof ze circa 40 minuten in de oven. Haal de bietjes uit de oven, laat ze iets afkoelen en pel ze. Snijd ze daarna in parten. Leg de pistachenootjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze circa 4 minuten in de oven. Haal de rozenblaadjes van het steeltje. Kneed ze met de suiker tot het sap uit de blaadjes komt. Verwarm de walnootolie in een koekenpan en fruit hierin het komijnzaad en de roze peperbes. Voeg er de mosterd, frambozenazijn en als laatste de geknede rozenblaadjes (of rozenjam) aan toe. Haal de pan van het vuur en meng alles met elkaar. Voeg de bietpartjes toe. Snijd de partjes tussen de vliezen van de grapefruits uit. Serveer de bietjes op kleine bordjes of op een grote schaal. Schenk de overtollige dressing uit de pan over de bietjes. Garneer met de partjes grapefruit en geroosterde pistachenoten.