Feyenoord en Vitesse bereiken play-offs Conference League

Europees voetbal Luzern werd opnieuw met 3-0 verslagen door de Rotterdammers, die aanwinst Alireza Jahanbakhsh geblesseerd zagen uitvallen. Vitesse gaat ook verder, ten koste van Dundalk (Ierland).
Feyenoord-verdediger Marcos Senesi probeert Luzern-speler Marvin Schulz van de bal te houden.
Feyenoord-verdediger Marcos Senesi probeert Luzern-speler Marvin Schulz van de bal te houden. Foto Pieter Stam de Jonge/ANP

Feyenoord is dichtbij deelname aan het hoofdtoernooi van de nieuwe Conference League. De Rotterdammers wonnen donderdag voor eigen publiek met 3-0 van FC Luzern. Vorige week was Feyenoord in de eerste ontmoeting ook al met 3-0 te sterk voor de nummer vijf van Zwitserland van vorig seizoen.

Alireza Jahanbakhsh scoorde na negen minuten zijn eerste treffer in het shirt van Feyenoord. In de 34ste minuut nam de Iraniër ook de 2-0 voor de rekening, waarna hij vlak voor rust met een liesblessure het veld verliet. Na de pauze stelde Luis Sinisterra met een geplaatst schot van vlak buiten de zestien de zege veilig, waardoor trainer Arne Slot ruimte zag om jeugdspelers Lennard Hartjes (18) en Antoni Milambo (16) hun debuut te laten maken.

In de play-offs, de laatste ronde op weg naar het hoofdtoernooi, moet Feyenoord zien af te rekenen met IF Elfsborg. De Zweedse club schakelde Velez Mostar uit Bosnië en Herzegovina overtuigend uit. De wedstrijden zijn donderdag 19 en donderdag 26 augustus. Feyenoord speelt volgende week eerst in De Kuip.

Vitesse ternauwernood langs Dundalk

Ook Vitesse heeft zich weten te plaatsen voor de play-offs van de Conference League. Nadat het vorige week met 2-2 gelijkspeelde tegen Dundalk, werd het nu op bezoek in Ierland 2-1 voor de Arnhemmers. Bij rust stond het 2-0 voor de Arnhemmers, die scoorden via een intikker van Matu Bero en een roller van Yann Ghobo. Een benutte strafschop van Pat Hoban bezorgde Dundalk twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer, waarna Vitesse nog enkele hachelijke momenten voor het doel beleefde. De 2-1 bleef echter staan.

Om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken moet Vitesse af zien te rekenen met Anderlecht. De Belgische ploeg versloeg donderdag in eigen huis het Albanese Laçi met 2-1, na eerder al de heenwedstrijd met 3-0 te hebben gewonnen. (NRC/ANP)