Recensie

Recensie Muziek

Day Wilson heeft hart van een r&b-vertolker

CD-recensie Het debuutalbum ‘Alpha’ van de Canadese Charlotte Day Wilson biedt een rijke versmelting van stijlen. Ze brengt akoestische en elektronische muziek mooi samen.

De lome stem van Charlotte Day Wilson, in combinatie met de tinteling van haar instrumentaties, zorgt voor een onnadrukkelijke zonnigheid op debuutalbum Alpha. De Canadese zangeres bracht al eerder een paar singles uit, zoals het wervende ‘Work’.

Haar debuutalbum biedt een rijke versmelting van stijlen, die als een luchtig briesje langs waait. Day Wilson heeft de aanpak van een singer/songwriter, en het hart van een r&b-vertolker. Dat blijkt uit de glazige koorzang die ze aanbracht, uit het verleidelijke tempo en de hunkerende emotie in haar zang.

Het nummer ‘Mountains’ schreef ze samen met r&b-ster Babyface, en ze gaf het een gospelachtig timbre. Ze werkte samen met zangeres Syd in het melancholische ‘Take Care Of You’. Steeds valt op dat de muziek zowel akoestisch als elektronisch is, en dat het resultaat het beste van die twee werelden samenbrengt.