Aangiften vanwege bedreiging en intimidatie bij GGD Groningen

Beeld van de vaccinatielocatie in Groningen.
Beeld van de vaccinatielocatie in Groningen. Foto ANP/Hollandse Hoogte

Er is de afgelopen weken „meerdere keren” aangifte gedaan bij de politie vanwege bedreigingen, intimidatie en stalking bij test- en vaccinatielocaties in de regio van GGD Groningen. Dat meldt persbureau ANP donderdag na een gesprek met de woordvoerder. Om hoeveel aangiftes het precies gaat, kon de medewerker niet zeggen. Ook de politie wilde aan NRC niks kwijt over de aangiften.

Medewerkers en mensen die naar de locatie kwamen werden lastiggevallen, maar de precieze incidenten wilde de woordvoerder niet toelichten in verband met het onderzoek. Het aantal incidenten zou op één hand te tellen zijn. GGD Groningen zou aangifte hebben gedaan om ervoor te zorgen dat de situatie veilig is voor iedereen, dus ook de medewerkers en de bezoekers van de locatie.

GGD Hollands Midden deed vorige week onderzoek naar Willem Engel nadat hij op Twitter een oproep had geplaatst om medewerkers van een vaccinatiebus te fotograferen en filmen. Medewerkers van het Zuid-Hollandse Lekkerkerk werden diezelfde dag nog benaderd door mensen met camera’s. De politie moest toen ingrijpen.

Volgens koepelorganisatie GGD-Ghor zijn er meer GGD-afdelingen die te maken hebben met intimidaties en bedreigingen. Naast Hollands-Midden zijn er ook gevallen bekend in Gelderland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘F1 Zandvoort mag doorgaan, niet met volle tribunes’