2.614 nieuwe positieve coronatests gemeld bij RIVM

Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2.614 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er 484 meer dan een dag eerder, zo blijkt uit cijfers van het instituut.

Volgens het RIVM kampte GGD GHOR woensdag met een technische storing. De landelijke koepelorganisatie geeft dagelijks de besmettingscijfers door aan het RIVM. Of alle ontbrekende meldingen van woensdag zijn opgenomen in het cijfer van donderdag is niet bekend.

Daarnaast meldt het instituut het overlijden van zeven mensen aan de gevolgen van Covid-19, dat zijn er twee minder dan in het etmaal daarvoor. De personen overleden niet per se de afgelopen 24 uur; soms worden overlijdens van eerdere dagen pas later doorgegeven.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw daling aantal coronapatiënten in ziekenhuizen