Welkom in dit blog

In dit blog houdt NRC de ontwikkelingen rondom de coronacrisis in binnen- en buitenland bij. Dit was het belangrijkste nieuws van dinsdag 10 augustus:

  • In Duitsland zijn coronatesten vanaf 11 oktober niet meer gratis. De maatregel lijkt een poging om meer mensen ervan te overtuigen zich te laten vaccineren.
  • In de afgelopen zeven dagen zijn 18.048 mensen positief getest op het coronavirus. Dat is een daling van 14 procent ten opzichte van de week ervoor, toen iets meer dan 21.000 positieve tests binnenkwamen bij het RIVM.
  • Vanwege de coronamaatregelen is er op Prinsjesdag dit jaar weer geen traditionele rijtoer van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Net als vorig jaar houdt de koning de jaarlijkse Troonrede in de Grote Kerk of de Sint-Jacobskerk in Den Haag.
  • Verschillende GGD’s zijn met scholen en universiteiten in gesprek over het geven van voorlichting over coronavaccinatie, om de vaccinatiegraad onder jongeren te verhogen.

Lees hier het hele coronablog van dinsdag 10 augustus terug Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Coronablog 11 augustus